Kóstolj bele tájról-tájra!
Parenyica készítő workshop: a közkedvelt sajt készítésének fortélyai, sajttészta gyúrása és nyújtása, közös füstölése.
...A helyben készült, kiváló minőségű termékek bemutatása: fagyasztva szárított (liofilizált) gyümölcsök és zöldségek, termelői mézbe zárt gyümölcsporok (MézesÉdes), valamint az...
Állatsimogató a porta kedvenc lakóival: Tóbiás, a nyúlapó és Bözsinéni, a kecskeanyó.
...Bortörténeti bemutató, érdekességek a borászat múltjának izgalmas fejezeteiről – a helyi hagyományoktól a nemzetközi különlegességekig, a borkészítés folyamatának változásairól, a...
Vásárlási lehetőség a helyi termékek kínálatából: termelői fehér-, rozé- és vörösborok megvásárlása palackozott vagy folyó kiszerelésben – közvetlenül a pincéből,...
Levendulaszüret illatos csokrok gyűjtésével.
...Bemutató a szövés menetéről, a szövőszék kipróbálásával.
...Vásárlási lehetőség a műhely saját kézzel készített, egyedi termékeinek kínálatából: szalvéták, tarisznyák, karkötők, kenyeres zsákok, terítők.
...Sörkóstolás kézműves sörökből.
...Családi gazdaság bemutatása, történeti áttekintés és beszámoló a jelenlegi működésről, sajtgyártási folyamatról, érdekességekkel; sajt, tejtermék és a termékekből készült ételek...
Érdekességek a sajtkészítésről és az állattartásról egy hangulatos piknik közben.
...Saját készítésű borok és 100%-os szőlőlé kóstolója; bemutató a borvidék különleges fajtáiról (Kékfrankos, Blauburger, Pinot Noir, Olaszrizling, Chardonnay); sajtkóstolás a...
Borkóstoló natúr borokból, hasznos tudnivalókkal, érdekességekkel, kézműves sajtokkal.
...Különleges, helyi fajták, friss és házasított borok, Olaszrizlingtől a Sárga Muskotályig.
...Kóstoló falatok a Biokertből az Aranypatak Étterem udvarán.
...Gulyásleves pogácsával, tejberizzsel töltött palacsinta vaníliaöntettel, lekvárral .
...Parenyica sajtkészítés workshop, 2 turnusban, 1 óra időtartamban, max 6 fő részére.
...„Gyógynövények a talpunk alatt” Séta során ismerkedés a mindennapokban is fellelhető, gyakran észrevétlen gyógynövényekkel, a program végén házi készítésű, ehető...
Kemencében sült pogácsa vagy mini pizza a gyümölcsfák alatt (1.500 Ft/adag).
...Bemutató az Őrség híres melegen sajtolt tökmagolajának elkészítéséről különleges eljárással.
...A hagyományos kovászos kenyér készítésének fortélyai, az alapanyagok összeállításától egészen a sütésig (a program végén a saját kovász és a...
Házi készítésű, friss alapanyagokból sütött libalepény kóstolása, a készlet erejéig.
...Frissen kínált, házi mézes-vajas kalács 300 Ft.
...Tárlatvezetés Magyarország egyik kiemelt ipari műemlékében, a Kerka Vízimalomban; bemutató őrlés, a malom működésének történetével kiegészítve.
...