Kóstolj bele tájról-tájra!
Kóstoló vásárlási lehetőséggel: a Biomalom által előállított, kiváló minőségű bio termékek, köztük teljes kiőrlésű búza-, tönkölybúza- és rozsliszt, valamint bio...
A kiültetett példányok megtekintése az ültetvényen.
...A helyben készült, kiváló minőségű termékek bemutatása: fagyasztva szárított (liofilizált) gyümölcsök és zöldségek, termelői mézbe zárt gyümölcsporok (MézesÉdes), valamint az...
A legzamatosabb hazai almák kóstolója, a régi idők hagyományainak, meséinek és ízeinek felelevenítése; néptánc, népzene, kézműves foglalkozások, mesevetítés és almás...
Bemutató főzés keretében a zalai konyha hagyományos fogásainak, köztük a Szapáry tortának kóstolása, kemencés kenyérsütés.
...Sörkóstolás kézműves sörökből.
...A Szijártó Tanya állatsimogatója barátságos környezetben kínál élményt kicsiknek és nagyoknak. A látogatók közelről találkozhatnak kecskékkel, birkákkal, nyuszikkal és libákkal-
...Parenyica készítő workshop: a közkedvelt sajt készítésének fortélyai, sajttészta gyúrása és nyújtása, közös füstölése.
...Kenyérbuci formázás és sütés biolisztből saját kezűleg, bemutató a hagyományos kenyérkészítés alapjairól.
...Állatsimogató: lovak, kecskék, juhok és kutyák.
...Helyi termelők bemutatkozása vásárlási lehetőséggel: tejtermékek, lekvárok, szappanok, kézműves finomságok.
...Zenei és kulturális programok a határ túloldalán – a Lendvajakabfai Kulturportán koncertek, népzene, helyi értékek bemutatása.
...Pesztó készítés szezonális leveles zöldségekből .
...Bemutató a kecskesajt-készítés természetes folyamatairól, a házi sajtkészítés alaplépéseinek kipróbálása – friss, helyi alapanyagokkal, autentikus környezetben.
...Egyszerű kencék készítése természetes alapanyagokból, helyben gyűjtött gyógynövények felhasználásával, hasznos ismeretekkel a gyógynövények mindennapi felhasználásáról és ápoló hatásukról.
...Prémium borkóstoló: 8 különböző bor tétel gondosan válogatott borkorcsolyák kíséretében.
...Egész napos sajtkóstoló: hatféle kézműves sajtból álló válogatás aszalt gyümölcsökkel kísérve (2.500 Ft/fő).
...Tárlatvezetés Magyarország egyik kiemelt ipari műemlékében, a Kerka Vízimalomban; bemutató őrlés, a malom működésének történetével kiegészítve.
...Ismerkedés a fürjtojás tartósításának hagyományos módjával, és saját ecetes tojáskülönlegesség készítése (a program végén az elkészült étel hazavihető).
...Ismerkedés a természetben rejlő ízekkel és gyógyító hatásokkal, saját szörp készítése illatos fűvekből (a program végén a házi készítésű szörp...
Egyedi, lemezalapú gyümölcstartó kosár elkészítése, különféle alapanyagok kipróbálása (a program végén hazavihető).
...Gerinctorna gyógytornásszal a friss levegőn, napsütötte réten (kezdőknek is bátran ajánlott).
...Szabadtűzön, bográcsban főtt, ízletes gulyásleves friss kovászos kenyérrel (a kóstolás a készlet erejéig elérhető).
...A hagyományos kovászos kenyér készítésének fortélyai, az alapanyagok összeállításától egészen a sütésig (a program végén a saját kovász és a...