Kóstolj bele tájról-tájra!
Hogyan lesz a gyümölcsből pálinka? Mi a különbség pálinka és párlat között? Nézz be egy családi főzdébe, beszélgessünk a gyümölcsökről,...
Vásárlási lehetőség helyben készült, természetes alapanyagú termékekből: tartósítószer-mentes lekvárok és szörpök, szárított gyógynövények, valamint aromás gyümölcsecetek.
...Bemutató a liofilizálás, vagyis a fagyasztva szárítás technológiájáról.
...Egész napos élő cigányzene.
...A portán készült hidegen és melegen sajtolt olajok (tökmagolaj, mákolaj, dióolaj, szőlőmagolaj), natúr és ízesített tökmagkrémek, különleges lekvárok (pl. sütőtök,...
Sörmanufaktúra látogatás és bemutatás.
...A látogatók kérhetnek ültetési, ápolási tanácsokat, megoszthatják saját tapasztalataikat. A tanácsadás szintén igény szerint, kötetlen formában történik.
...A látogatók igény szerint kérhetnek körbevezetést, de a tapasztalatok alapján a program inkább egyéni sétával kezdődik, utána interaktív beszélgetések alakulnak...
Vásárlási lehetőség a porta termékeinek kínálatából.
...Parenyica készítő workshop: a közkedvelt sajt készítésének fortélyai, sajttészta gyúrása és nyújtása, közös füstölése.
...A kertészetbe látogatók igény szerint kérdezhetnek, beszélgethetnek a kertészet tulajdonosaival.
...Vásárlási lehetőség a helyi termelők kínálatából.
...BorniBuszos dűlőtúra borral, történetekkel, panorámával.
...Egész napos sajtkóstoló: hatféle kézműves sajtból álló válogatás aszalt gyümölcsökkel kísérve (2.500 Ft/fő).
...Vidám kézműves foglalkozás gyerekeknek: tojáshéj mozaik készítése, majd a tojáshéj dekupázsolása virágcserépre, amibe eper palántát ültethetnek a résztvevők.
...Ismerkedés a fürjtojás tartósításának hagyományos módjával, és saját ecetes tojáskülönlegesség készítése (a program végén az elkészült étel hazavihető).
...Az íjászat szerves része a magyar kultúrának!Probáld ki te is! Profi oktatók várják maguk közé azokat, akit érdekel az íjászat,...
Tárlatvezetés Magyarország egyik kiemelt ipari műemlékében, a Kerka Vízimalomban; bemutató őrlés, a malom működésének történetével kiegészítve.
...Helyi alapanyagokból készült “brunch” – zöldség-, sonkakrémek, májpástétom. Saját készítésű szörpök, lekvárok. Kávé, sör, bor, rövidital.
...Bor- és sajtkóstoló.
...Gibanica, a híres muravidéki sütemény elkészítése.
...Pesztó készítés szezonális leveles zöldségekből .
...Tárlatvezetés Magyarország egyik kiemelt ipari műemlékében, a Kerka Vízimalomban; bemutató őrlés, a malom működésének történetével kiegészítve.
...Egyszerű kencék készítése természetes alapanyagokból, helyben gyűjtött gyógynövények felhasználásával, hasznos ismeretekkel a gyógynövények mindennapi felhasználásáról és ápoló hatásukról.
...