Kóstolj bele tájról-tájra!
Bepillantás egy modern húsfeldolgozó üzem működésébe, az angus marhahús szakszerű feldolgozása, csomagolása és előkészítésének bemutatása, valamint vásárlási lehetőség a farmhoz...
Parenyica, mozzarella, burrata készítésének bemutatója, kóstolóval (létszám: 10–25 fő/időpont)
...Karkötő készítés
...A helyi pincék bemutatása: mesék és titkok a hordók mögül.
...Bortörténeti bemutató, érdekességek a borászat múltjának izgalmas fejezeteiről – a helyi hagyományoktól a nemzetközi különlegességekig, a borkészítés folyamatának változásairól, a...
Vásárlási lehetőség a helyi termelők kínálatából.
...Érdekességek a sajtkészítésről és az állattartásról egy hangulatos piknik közben.
...A felsőörsi Illés Méhészet is bemutatkozik, hogy megismertesse a látogatókkal a minőségi hazai termelői méz különlegességeit és felhívja a figyelmünket...
A mikrozöldek termesztéstechnológiájának megismerése egy hangulatos kertkör során, majd saját mikrozöld vetése, amelyet haza is vihetnek a résztvevők.
...Erdei „kalandlap” felfedező séta családoknak, önállóan bejárható, játékos túra, kalandos megfigyelési pontokkal: madarak, fák, nyomok, titkok.
...Sörkészítés kulisszatitkainak megismerése, üzemlátogatás.
...Bárki helyet foglalhat és évezheti az őszi napsütést és kellemes zenét.
...Bor- és sajtkóstoló.
...Parenyica sajtkészítés workshop, 2 turnusban, 1 óra időtartamban, max 6 fő részére.
...Szezonalitáshoz illő szirup és kenőcs készítés.
...Választott pálinka kóstolási lehetősége (2/4cl) illetve palackos vásárlás.
...Parenyica sajtkészítés workshop, 2 turnusban, 1 óra időtartamban, max 6 fő részére.
...A délután folyamán a gyerekekkel közösen készítünk illatos fürdősót és kis parfümöt, melyeket a szülők megvásárolhatnak számukra. A gyerekek egyénileg...
Muravidéki hagyományos ételek, hajdinás fogások, savanyított répaleves, gyöngytyúkleves.
...Az előadást követően lehetőség lesz egy mini workshopon is részt venni, ahol mindenki készíthet egy saját, festett táblácskát – akár...
Korongozás kipróbálása.
...Bemutató az Őrség híres melegen sajtolt tökmagolajának elkészítéséről különleges eljárással.
...„Gyógynövények a talpunk alatt” Séta során ismerkedés a mindennapokban is fellelhető, gyakran észrevétlen gyógynövényekkel, a program végén házi készítésű, ehető...
Hidegtálak – válogatott termelői finomságokkal, húskészítmények, sajtok, zöldségek és helyi pékárú.
...