Kóstolj bele tájról-tájra!
Helyi termelők és kézművesek portékáinak vására.
...A kiscsőszi Hagyományfalu megtekintése körülbelül egy órás vezetett sétával: mezítlábas Kneipp-ösvény, táncház, viseletkiállítás, kalotaszegi tiszta szoba, állatok ösvénye. Indulási időpontok:...
Tündérösvény az erdő szélén a legkissebbeknek, bepillantás a helyi manók és tündérek házaiba.
...Vezetett séta keretében a porta fűszernövényeinek, konyhakertjének és gyümölcsösének felfedezése, ismerkedés a természetközeli gazdálkodás mindennapjaival, illatokkal, ízekkel és praktikus tudnivalókkal...
Vezetett farmbejárás, kecskék és a kertészet megtekintése szakmai vezetéssel.
...Helyi termelők bemutatkozása vásárlási lehetőséggel: tejtermékek, lekvárok, szappanok, kézműves finomságok.
...Kézműves foglalkozás a Cseresnyés-hegyi Gyümölcsöskertben.
...Parenyica készítő workshop: a közkedvelt sajt készítésének fortélyai, sajttészta gyúrása és nyújtása, közös füstölése.
...Hogyan lesz a gyümölcsből pálinka? Mi a különbség pálinka és párlat között? Nézz be egy családi főzdébe, beszélgessünk a gyümölcsökről,...
Kóstoló: mézes limonádé, tea és különféle mézfajták – köztük krémméz, repceméz akác-, vegyesvirág-, mézontófű- és gesztenyeméz, valamint mézek, méhviasz gyertyák,...
Saját készítésű borok és 100%-os szőlőlé kóstolója; bemutató a borvidék különleges fajtáiról (Kékfrankos, Blauburger, Pinot Noir, Olaszrizling, Chardonnay); sajtkóstolás a...
Vásárlási lehetőség a helyi termékek kínálatából: Debreceni Zsolt Családi Gazdaságának kiváló minőségű, helyi termelői hústermékeinek megvásárlása, a pincészet saját borai...
Választott pálinka kóstolási lehetősége (2/4cl) illetve palackos vásárlás.
...Méhviaszgyertya vagy méhviaszkendő készítése természetes alapanyagokból, ismerkedés a méhviasz sokoldalú felhasználásával.
...Tárlatvezetés Magyarország egyik kiemelt ipari műemlékében, a Kerka Vízimalomban; bemutató őrlés, a malom működésének történetével kiegészítve.
...Egész napos sajtkóstoló: hatféle kézműves sajtból álló válogatás aszalt gyümölcsökkel kísérve (2.500 Ft/fő).
...Helyi alapanyagokból készült “brunch” – zöldség-, sonkakrémek, májpástétom. Saját készítésű szörpök, lekvárok. Kávé, sör, bor, rövidital.
...Házi készítésű finomságok helyi alapanyagokból, frissítő házi szörpök és gyógynövényes teák: ehető virágos sütemény – 500 Ft/5 db, lekváros palacsinta...
Íjászat kipróbálása.
...Tárlatvezetés Magyarország egyik kiemelt ipari műemlékében, a Kerka Vízimalomban; bemutató őrlés, a malom működésének történetével kiegészítve.
...Borkóstoló natúr borokból, hasznos tudnivalókkal, érdekességekkel, kézműves sajtokkal.
...Közös élményprogram: rétes készítés, kóstolás és az elkészült finomságok elcsomagolása.
...Gerinctorna gyógytornásszal a friss levegőn, napsütötte réten (kezdőknek is bátran ajánlott).
...Bemutató a kecskesajt-készítés természetes folyamatairól, a házi sajtkészítés alaplépéseinek kipróbálása – friss, helyi alapanyagokkal, autentikus környezetben.
...