Kóstolj bele tájról-tájra!
Parenyica készítő workshop: a közkedvelt sajt készítésének fortélyai, sajttészta gyúrása és nyújtása, közös füstölése.
...Körbevezetés a portán és a paprikaföldön, racka juhok megtekintése és etetése, friss és savanyított zöldségek kóstolása.
...Vásárlási lehetőség az ültetvény kínálatából: kivi, füge gyümölcs; indiánbanán (paw-paw) és füge palánták (a készlet erejéig).
...Hogyan lesz a gyümölcsből pálinka? Mi a különbség pálinka és párlat között? Nézz be egy családi főzdébe, beszélgessünk a gyümölcsökről,...
Beszélgetés a helyi gasztro hagyományokról.
...Vásárlási lehetőség a porta termékeinek kínálatából.
...Korongozás kipróbálása anyagok és eszközök biztosításával.
...Parenyica, mozzarella, burrata készítésének bemutatója, kóstolóval (létszám: 10–25 fő/időpont)
...Pincelátogatás és birtokbemutatás, történetek a borászat múltjáról és jelenéről.
...Vezetett séta keretében a porta fűszernövényeinek, konyhakertjének és gyümölcsösének felfedezése, ismerkedés a természetközeli gazdálkodás mindennapjaival, illatokkal, ízekkel és praktikus tudnivalókkal...
Kóstoló a borteraszon a Hegypásztor Kör pincéjének büszkeségeiből.
...Állatsimogató a gazdaság kedvenc lakóival, köztük a barátságos kameruni juhokkal.
...Meleg ételkínálat: házi húzott rétesek (tökös mákos, tökmagos szilvás).
...Étel kínálat: Meleg étkezés svédasztalos „amennyi beléd fér” megoldással – sertés illetve marha egytálétel LídRind módra savanyúságokkal. Hidegtálas étkezés...
Borkóstoló a Mándli Borház válogatott boraiból, a csodálatos panorámájú cáki pincénél, akár 5 főnél nagyobb csoportok számára is.
...Gibanica, a híres muravidéki sütemény elkészítése.
...A helyi ízek szerelmeseinek különleges ételek az olajok felhasználásával .
...Gerinctorna gyógytornásszal a friss levegőn, napsütötte réten (kezdőknek is bátran ajánlott).
...Korongozás, égetés + mázazás (a kész alkotás hazavihető vagy kérésre postázható).
...Welcome kopogtató készítése fából.
...„Gyógynövények a talpunk alatt” Séta során ismerkedés a mindennapokban is fellelhető, gyakran észrevétlen gyógynövényekkel, a program végén házi készítésű, ehető...
A résztvevők szabadon alkothatnak, minden segítséget megadok, hogy megvalósíthassák elképzelésüket. az elkészített tárgyakat száradás,mázazás (erre vissza lehet jönni) kétszeri égetés...
Bemutató az Őrség híres melegen sajtolt tökmagolajának elkészítéséről különleges eljárással.
...Sümegi sajt falatkák és szarvasgomba termékek kóstolási lehetősége: 2.800 Ft/fő.
...