Kóstolj bele tájról-tájra!
Barangolás a dűlők között.
...A kertészetbe látogatók igény szerint kérdezhetnek, beszélgethetnek a kertészet tulajdonosaival.
...Kicsiknek és nagyoknak is szórakoztató – élménygazdag porta-túra egy csipet jutalomért. Látogasd meg a Zala-völgyi Nyitott Porták három különleges helyszínét...
Vásárlási lehetőség a helyi termékek kínálatából.
...A mikrozöldek termesztéstechnológiájának megismerése egy hangulatos kertkör során, majd saját mikrozöld vetése, amelyet haza is vihetnek a résztvevők.
...Frissen sült „héveknédli” (sós, kelt tésztás finomság) és mellé kínált házi szörpök kóstolása a programon résztvevőknek.
...HÍR Védjegyes termékek készítésének bemutatója.
...Pincelátogatás és birtokbemutatás, történetek a borászat múltjáról és jelenéről.
...Vezetett túra a környező tájban.
...Forrásvíz és limonádé
...Belépés a Tájpark területére, játszótér-, csónak-, komp-, tanösvények használata.
...Pár perc séta a portától önállóan, kíséret nélkül a legelőkhöz, ahol megtekinthetők a tejelő illetve növendék állatok.
...Helyi alapanyagokból készült “brunch” – zöldség-, sonkakrémek, májpástétom. Saját készítésű szörpök, lekvárok. Kávé, sör, bor, rövidital.
...Ízletes házias fogások: kecskepörkölt dödöllével (3.000 Ft/adag), tejfölös dödölle (2.000 Ft/adag), házi nyújtott túrós rétes vaníliasodóval (1.400 Ft/adag), frissítőként bodza-,...
Bemutató az Őrség híres melegen sajtolt tökmagolajának elkészítéséről különleges eljárással.
...Bor- és sajtkóstoló.
...Pogácsa és kolbászos falatok mellé kínált többféle bor.
...Bemutató a kecskesajt-készítés természetes folyamatairól, a házi sajtkészítés alaplépéseinek kipróbálása – friss, helyi alapanyagokkal, autentikus környezetben.
...Prémium, kézzel készített bonbonok ízben hangolva hozzájuk válogatott borokkal.
...Bográcsban vagy üstben készült egytálételek: 1.400 Ft/adag, sparheltben sült házi rétesek: 600 Ft/db, kézműves termékek vására.
...Méhviaszgyertya vagy méhviaszkendő készítése természetes alapanyagokból, ismerkedés a méhviasz sokoldalú felhasználásával.
...Az íjászat szerves része a magyar kultúrának!Probáld ki te is! Profi oktatók várják maguk közé azokat, akit érdekel az íjászat,...
Szabadtűzön, bográcsban főtt, ízletes gulyásleves friss kovászos kenyérrel (a kóstolás a készlet erejéig elérhető).
...Parenyica sajtkészítés workshop, 2 turnusban, 1 óra időtartamban, max 6 fő részére.
...