Kóstolj bele tájról-tájra!
Malom bejárás, mini kiállítás a malom történetéről, mese a forrásnál – indulás minden páros órában (10.00, 12.00, 14.00, 16.00).
...A portán készült hidegen és melegen sajtolt olajok (tökmagolaj, mákolaj, dióolaj, szőlőmagolaj), natúr és ízesített tökmagkrémek, különleges lekvárok (pl. sütőtök,...
Vásárlási lehetőség a helyi termékek kínálatából: a birtokon készült bio borok vegyszermentesen, kézműves gondossággal palackozva.
...Pecsételős játék gyerekeknek konyhakert témában, apró ajándékokkal.
...Helyi termelők bemutatkozása vásárlási lehetőséggel: tejtermékek, lekvárok, szappanok, kézműves finomságok.
...Parenyica készítő workshop: a közkedvelt sajt készítésének fortélyai, sajttészta gyúrása és nyújtása, közös füstölése.
...Sörkészítés kulisszatitkainak megismerése, üzemlátogatás.
...Szakmai tanácsadás a sikeres termesztésről.
...Bemutató a liofilizálás, vagyis a fagyasztva szárítás technológiájáról.
...Állatsimogatás, népi játékok a porta udvarán.
...Vásárlási lehetőség az ültetvény kínálatából: kivi, füge gyümölcs; indiánbanán (paw-paw) és füge palánták (a készlet erejéig).
...Bemutató a korongozás rejtelmeiről, a mesterség múltjáról; a régi, lábbal hajtott korong megismerése.
...Borkóstoló a Mándli Borház válogatott boraiból, a csodálatos panorámájú cáki pincénél, akár 5 főnél nagyobb csoportok számára is.
...Tárlatvezetés Magyarország egyik kiemelt ipari műemlékében, a Kerka Vízimalomban; bemutató őrlés, a malom működésének történetével kiegészítve.
...Kemencében sült pogácsa vagy mini pizza a gyümölcsfák alatt (1.500 Ft/adag).
...Tárlatvezetés Magyarország egyik kiemelt ipari műemlékében, a Kerka Vízimalomban; bemutató őrlés, a malom működésének történetével kiegészítve.
...Ismerkedés a természetben rejlő ízekkel és gyógyító hatásokkal, saját szörp készítése illatos fűvekből (a program végén a házi készítésű szörp...
Frissen szedett alma, 3 literes 100%-os almalé, alma lekvár, szörp, ecet és ropogós almacsipsz.
...Bemutató az Őrség híres melegen sajtolt tökmagolajának elkészítéséről különleges eljárással.
...A hagyományos kovászos kenyér készítésének fortélyai, az alapanyagok összeállításától egészen a sütésig (a program végén a saját kovász és a...
Helyben sült húsételek és friss, házi készítésű sütemények .
...Bemutató a kecskesajt-készítés természetes folyamatairól, a házi sajtkészítés alaplépéseinek kipróbálása – friss, helyi alapanyagokkal, autentikus környezetben.
...A hagyományos kovászos kenyér készítésének fortélyai, az alapanyagok összeállításától egészen a sütésig (a program végén a saját kovász és a...
Házi készítésű, friss alapanyagokból sütött libalepény kóstolása, a készlet erejéig.
...