Kóstolj bele tájról-tájra!
Levendulaszüret illatos csokrok gyűjtésével.
...Bemutató a vessző útjáról a termőföldtől a kész kosárig, a kosárfonás ősi, hasznos mesterségének ismertetésével: termesztésről, előkészítésről és a fonás...
Csizmadia Fazekasműhelynek köszönhetően -gyerekeknek korongozás és kézműves élmény.
...Érdekességek a sajtkészítésről és az állattartásról egy hangulatos piknik közben.
...Lovaglási lehetőség a farmon minden korosztály számára: kezdőknek és tapasztaltabb lovasoknak egyaránt, a legkisebbeknek vezetett póni- vagy lóháton való lovaglás...
Kenyérbuci formázás és sütés biolisztből saját kezűleg, bemutató a hagyományos kenyérkészítés alapjairól.
...Állatsimogató a porta kedvenc lakóival: Tóbiás, a nyúlapó és Bözsinéni, a kecskeanyó.
...Sörkészítés kulisszatitkainak megismerése, üzemlátogatás.
...Bemutató a liofilizálás, vagyis a fagyasztva szárítás technológiájáról.
...Állatsimogatás, népi játékok a porta udvarán.
...Családi gazdaság bemutatása, történeti áttekintés és beszámoló a jelenlegi működésről, sajtgyártási folyamatról, érdekességekkel; sajt, tejtermék és a termékekből készült ételek...
Termelői finomságok vásárlási lehetőséggel: hajdinás termékek, lekvárok, borok, friss zöldségek.
...„Gyógynövények a talpunk alatt” Séta során ismerkedés a mindennapokban is fellelhető, gyakran észrevétlen gyógynövényekkel, a program végén házi készítésű, ehető...
Gibanica, a híres muravidéki sütemény elkészítése.
...Borkóstoló a Mándli Borház válogatott boraiból, a csodálatos panorámájú cáki pincénél, akár 5 főnél nagyobb csoportok számára is.
...A hagyományos kovászos kenyér készítésének fortélyai, az alapanyagok összeállításától egészen a sütésig (a program végén a saját kovász és a...
Parenyica sajtkészítés workshop, 2 turnusban, 1 óra időtartamban, max 6 fő részére.
...Méhviaszgyertya vagy méhviaszkendő készítése természetes alapanyagokból, ismerkedés a méhviasz sokoldalú felhasználásával.
...Borkóstoló a Mándli Borház válogatott boraiból, a csodálatos panorámájú cáki pincénél, akár 5 főnél nagyobb csoportok számára is.
...Muravidéki hagyományos ételek, hajdinás fogások, savanyított répaleves, gyöngytyúkleves.
...Méhviaszgyertya vagy méhviaszkendő készítése természetes alapanyagokból, ismerkedés a méhviasz sokoldalú felhasználásával.
...„Gyógynövények a talpunk alatt” Séta során ismerkedés a mindennapokban is fellelhető, gyakran észrevétlen gyógynövényekkel, a program végén házi készítésű, ehető...
Parenyica sajtkészítés workshop, 2 turnusban, 1 óra időtartamban, max 6 fő részére.
...Gerinctorna gyógytornásszal a friss levegőn, napsütötte réten (kezdőknek is bátran ajánlott).
...