Kóstolj bele tájról-tájra!
Családi gazdaság bemutatása, történeti áttekintés és beszámoló a jelenlegi működésről, sajtgyártási folyamatról, érdekességekkel; sajt, tejtermék és a termékekből készült ételek...
Parenyica, mozzarella, burrata készítésének bemutatója, kóstolóval (létszám: 10–25 fő/időpont)
...Malom bejárás, mini kiállítás a malom történetéről, mese a forrásnál – indulás minden páros órában (10.00, 12.00, 14.00, 16.00).
...A mikrozöldek termesztéstechnológiájának megismerése egy hangulatos kertkör során, majd saját mikrozöld vetése, amelyet haza is vihetnek a résztvevők.
...Belépés a Tájpark területére, játszótér-, csónak-, komp-, tanösvények használata.
...Bemutató a csokoládé útjáról: hogyan lesz a kakaóbabból bonbon, és mi zajlik a kulisszák mögött.
...Pincészet és saját termékek bemutatása (az első pohár bor ajándék), helyi termelők termékeinek megtekintése, kóstolása, vásárlási lehetőséggel.
...Önálló pincebemutató
...A kézműves foglalkozáson a quilling technikát ismerhetik meg a résztvevők, amely során színes papírcsíkok feltekerésével és formázásával alkotnak különleges mintákat....
Körbevezetés a portán.
...Gyöngyfűzés
...„Zöldmanó kertje életre kel!” Évszakhoz, ünnepkörhöz kapcsolódó növénybemutató, egyszerű praktikák ismertetése a mindennapokra.
...A helyben megtermelt zöldségek elkészítése – szakszerű vezetés mellett .
...Egyszerű kencék készítése természetes alapanyagokból, helyben gyűjtött gyógynövények felhasználásával, hasznos ismeretekkel a gyógynövények mindennapi felhasználásáról és ápoló hatásukról.
...Egész napos sajtkóstoló: hatféle kézműves sajtból álló válogatás aszalt gyümölcsökkel kísérve (2.500 Ft/fő).
...Ismerkedés a fürjtojás tartósításának hagyományos módjával, és saját ecetes tojáskülönlegesség készítése (a program végén az elkészült étel hazavihető).
...Méhviaszgyertya vagy méhviaszkendő készítése természetes alapanyagokból, ismerkedés a méhviasz sokoldalú felhasználásával.
...A résztvevők szabadon alkothatnak, minden segítséget megadok, hogy megvalósíthassák elképzelésüket. az elkészített tárgyakat száradás,mázazás (erre vissza lehet jönni) kétszeri égetés...
Közös olajütés.
...Házi készítésű, friss alapanyagokból sütött libalepény kóstolása, a készlet erejéig.
...Ordás batyu 1.000 Ft, házi szörp, kakaó vagy tejeskávé 1.200 Ft, Levendula Porta Ízelítő – 4.900 Ft (szalámik, sajtkrémek, sajtok,...
Gulyásleves pogácsával, tejberizzsel töltött palacsinta vaníliaöntettel, lekvárral .
...Méhviaszgyertya vagy méhviaszkendő készítése természetes alapanyagokból, ismerkedés a méhviasz sokoldalú felhasználásával.
...